Termeni si Conditii

  1. Introducere

Accesarea acestui site de comert electronic www.lanturiochelari.ro, denumit “magazin”, pentru informare, vizitare sau cumparaturi, presupune aceptarea termenilor si conditiilor stipulate in continuare.
Administratorul site-ului www.lanturiochelari.ro  isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare „utilizatori”. Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.
  1. Definirea serviciului oferit

In conformitate cu Legea Comertului Electronic nr. 365/07.06.2002 acest magazin reprezinta un “serviciu al societatii informationale”.
VIRTINEANU LUMINITA PFA este proprietarul magazinului, inregistrata la Registrul Comertului cu nr: F16/1901/2010,  CUI: 27819580, cu sediul in Str. Pidulestilor, nr. 5, Cimpeni, Pielesti, Dolj.
In consecinta, acest magazin este doar o interfata grafica ce prezinta utilizatorului produsele puse la dispozitie de catre VIRTINEANU LUMINITA PFA si ofera in acelasi timp modalitatea tehnica de accesare, navigare si achizitionare a acestora.
  1. Obligatiile magazinului www.lanturiochelari.ro

    Comanda primita de la client este considerata contract si se supune prevederilor legii privind regimul juridic al contractelor la distanta.
www.lanturiochelari.ro are obligatia sa:
• Ofere cumparatorului inainte de finalizarea tranzactiei posibilitatea de a vizualiza valoarea finala a produselor si a taxelor de transport aferente. Preturile afisate sunt exprimate in RON si nu includ/ nu au TVA. In functie de necesitati, se pot converti in USD.
• Trimita notificare a comenzii catre comparator prin e-mail, in forma in care a fost incheiata, fara posibilitatea de a fi modificata de nimeni, in nici un fel.
• Asigure accesul fiecarui cumparator la istoricul comenzilor proprii, (dupa autentificare) spre vizualizare.
• Respecte confidentialitatea datelor personale introduse de client.
• Magazinul se obliga sa nu faca publice datele personale ale clientilor sau tranzactiile efectuate. Datele personale vor fi folosite doar in scopul declarat al magazinului, pentru informarea sau mentinerea comunicarii cu clientul. Personalul care administreaza magazinul nu are acces la editarea datelor clientului, la editarea continutului comenzilor sau al istoricului comenzilor.
• Administratorul magazinului www.lanturiochelari.ro are dreptul de a verifica orice comanda telefonic sau in scris, eventual sa ceara cumparatorului confirmarea unor date personale sau legate de comanda, in vederea finalizarii cu success a tranzactiei in curs. Pentru succesul garantat al tranzactiei, va rog insistent sa va asigurati ca datele de contact sunt inscrise corect.
• Preia si sa comunice celor abilitati sa rezolve, orice solicitare venita de la clienti in timpul cel mai scurt.
  1. Declinarea responsabilitatii

www.lanturiochelari.ro
nu are nici o responsabilitate in urmatoarele situatii:
• utilizatorul nu accorda atentie descrierilor de produs, marimi, culori, feluri de intrebuintare ale produsului.
• nepotrivirea intre scopul pentru care a fost cumparat un produs si functionalitatea lui.
• diferente intre modul in care apar imaginile produselor in magazin si produsele primite, care se refera la culoare, nuanta, accesorii si altele. Culorile de produs pot varia usor, in functie de setarile monitorului. Unele fotografii pot prezenta si alte accesorii alaturi de produsul, accesorii care sunt cu titlul de prezentare, iar nicidecum incluse.
• disponibilitatea in stoc a produselor afisate, acestea fiind comercializate in limita stocului. Din acest motiv este posibil ca magazinul sa nu poata onora o anumita comanda daca produsul solicitat nu mai este in stoc.
• intarzierile la livrare datorate curierului/postei sau din alte motive.
• deteriorarile, distrugerile, pierderile survenite pe timpul transportului pana la destinatar, care cad in sarcina transportatorului.
www.lanturiochelari.ro isi rezerva dreptul de a refuza executarea unor comenzi, din varii motive si fara a motiva aceasta alegere, cu instiintarea prin e-mail a clientului.
• continutul sau natura site-urilor prin link-urile carora un client ajunge in magazinul www.lanturiochelari.ro
Pentru orice nelamurire, utilizatorul este rugat sa contacteze administratorul www.lanturiochelari.ro pentru clarificari si o buna colaborare.
  1. Politici de retur

Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 15 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care cad in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor. Termenul de 15 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator.
In cazul exercitarii dreptului de denuntare unilaterala a contractului de catre consumator, comerciantul are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator fara a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor. www.lanturiochelari.ro se angajeaza sa ramburseze sumele in cauza in cel mult 15 zile calendaristice de la data reintrarii in posesie a produselor ce fac obiectul contractului denuntat.
Cumparatorul care isi exercita dreptul de denuntare unilaterala a contractului are urmatoarele obligatii:
• Produsele vor fi expediate cu componentele sau accesoriile primite la cumparare, in ambalajul original, in perfecta stare de functionare.
• Toate obiectele trebuie sa aiba aspectul identic cu cel avut la primirea lor si dupa caz, sa aiba sigiliile intacte sau sa nu prezinte urme care sa ateste operatiuni interzise de fabricant sau furnizor asupra produselor. Valoarea obligatiilor banesti ale furnizorilor fata de clienti nu poate depasi valoarea sumelor incasate. Clientul nu poate pretinde nici un fel de daune morale sau materiale peste aceste sume.
Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
• contracte ce au ca obiect fisiere video sau PDF.
• contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.
  1. Termenul de livrare

Pentru produsele existente in stoc :
• In functie de transportator termenul de livrare poate fi cuprins intre 2-7 zile pentru expedierile cu Posta Romana si 1-3 zile pentru expedierile prin curier.

Pentru produsele realizate la comanda, personalizate:
• Pentru produsele care se livreaza numai la comanda, termenele si conditiile de livrare vor fi comunicate in timp util consumatorului, prin e-mail, pentru confirmare.

Aceste termene sunt orientative, practicate in mod obisnuit si pot varia datorita unor factori cum ar fi calamitati, conditii meteo deosebite, starea infrastructurii rutiere, greve, etc.
Magazinul nu are nici o responsabilitate fata de respectarea termenelor in aceste ultime conditii.

  1. Prevederi legale

Prin folosirea site-ului www.lanturiochelari.ro utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii www.lanturiochelari.ro sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare. 
  1. Disponibilitatea serviciului

 Administratorul www.lanturiochelari.ro isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului www.lanturiochelari.ro in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.
  1. Frauda

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat. Administratorul site-ului  www.lanturiochelari.ro nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.
Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul adresei de email : admin@lanturiochelari.ro
 Este bine de stiut :
• Firma de curierat presteaza un serviciu “din usa in usa” adica preia coletul de la furnizor si il preda personal destinatarului, la adresa indicata, la orele mentionate in comanda sau stabilite de comun acord.
• Pe timpul transportului, coletul este asigurat. Pentru deteriorari, distrugeri sau pierderi firma de curierat va acorda despagubiri egale cu valoarea din factura.
• Termenul de livrare este in mod uzual intre 24-72 ore, dar poate fi marit din cauza unor factori exteriori : conditii meteo deosebite, starea infrastructurii rutiere, greve, etc.
• Taxele sunt calculate in functie de tariful de expeditie / kg, valoarea sumei asigurate, valoarea sumei de rambursat.
• Pentru livrarile in afara localitatilor acoperite de firma de curierat, destinatarul poate opta pentru: livrarea la domiciliu, cu plata catre curier a unui tarif de 0.9 lei/km dus-intors sau ridicarea coletului de la cel mai apropiat sediu al firmei de curierat.

 

GDPR sau PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

1.1
Site-ul www.lanturiochelari.ro este operat de VIRTINEANU LUMINITA PFA inscrisa la Registrul Comertului cu Nr: F16/1901/2010, CUI 27819580, cu sediul in Str. Pidulestilor, Nr. 5, Cimpeni, Pielesti, Jud. Dolj.

Adresa de corespondenta si livrare: Str. Eustatiu Stoenescu, Bl. P5, Sc. 1, Ap. 2, Craiova, Dolj

2.1
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, www.lanturiochelari.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati.
2.2
Toate datele personale pe care ni le furnizati in calitate de utilizator/vizitator beneficiaza de prelucrare numai in scopul oferirii in conditii optime a serviciilor asociate site-ului www.lanturiochelari.ro
si anume:
– Stabilirea contactului cu clientii;
– Prelucrarea comenzilor: validare, facturare, expediere, stabilirea detaliilor unde este cazul, etc;
– Participarea la concursuri, promotii;
– Transmiterea de mesaje de tip administrativ privind schimbari in site, contul de utilizator, etc;
– Transmiterea de newslettere (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing) privind activitatea www.lanturiochelari.ro si a tertilor cu care www.lanturiochelari.ro are relatii de orice natura (inclusiv comerciale).
– Cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

3.1.
Prin exprimarea acordului si completarea formularului de inregistrare de pe www.lanturiochelari.ro (VIRTINEANU LUMINITA PFA), utilizatorul declara ca isi da, in mod expres si neechivoc, consimtamantul ca datele sale cu caracter personal sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopurile prevazute mai sus la punctul 2.2, de catre administratorul www.lanturiochelari.ro (VIRTINEANU LUMINITA PFA).
3.2.
Prin citirea documentului si exprimarea acordului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor   garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

4.1.
Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Str. Eustatiu Stoenescu, Bl. P5, Sc. 1, Ap. 2, Craiova, Dolj, in atentia VIRTINEANU LUMINITA PFA, va puteti exercita, in mod gratuit, pentru o solicitare pe an, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu procesate.
4.2. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Str. Eustatiu Stoenescu, Bl. P5, Sc. 1, Ap. 2, Craiova, Dolj, in atentia VIRTINEANU LUMINITA PFA, va puteti exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:
4.2.1. – rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;
4.2.2. – transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
4.2.3. – notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.

5.1.
De asemenea, www.lanturiochelari.ro poate furniza datele cu caracter personal ale Cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 4.2.3. prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii,  furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a  Bunurilor si Serviciilor noastre, asigurători.

6.1.
Informatiile solicitate in cazul platilor online intra sub incidenta conditiilor de utilizare a procesatorilor de plati, iar www.lanturiochelari.ro nu va solicita si nu va stoca niciun detaliu referitor la cardul dumneavoastra.

7.1.
Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de confidentialitate, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email admin@lanturiochelari.ro